Slot looft zijn spelers: "Waar we nu staan is niet onterecht"

Slot looft zijn spelers: "Waar we nu staan is niet onterecht"

24 november 2021 – Arne Slot heeft alle vertrouwen in Ofir Marciano. Feyenoord moet het donderdagavond tegen Slavia Praag doen zonder Justin Bijlow wegens een positieve coronatest. Daarom mag de tweede keeper zich laten zien in het Conference League-duel, dat behoorlijk belangrijk is. De Rotterdammers kunnen namelijk groepshoofd worden.

"Wij hebben alle vertrouwen in Ofir. Hij is de nummer één van Israël en gewend om grote wedstrijden te keepen. Dat is ook een van de redenen dat we hem afgelopen zomer hebben aangetrokken als vervanger van Nick Marsman", vertelt Slot op de persconferentie, voorafgaand aan het Europese duel. Het doel voor de ploeg is duidelijk: overwintering veilig stellen. Daarvoor moet minimaal een punt worden gepakt. "We komen hier om te winnen, maar we beseffen uiteraard dat een gelijkspel ook een hele goede uitslag is voor ons."

Het zou een topprestatie zijn, zo stelt de trainer. "Een aantal maanden geleden waren we nog dolblij dat we überhaupt de groepsfase haalden. Dat we er nu zo voor staan dat we ons kunnen plaatsen is heel mooi. Als dat lukt door eerste te worden zou dat nog mooier zijn. We zijn pas een paar maanden onderweg met elkaar, maar waar we nu staan is niet onterecht."

Niet alleen in Europa, ook in de vaderlandse competitie gaat het de Rotterdammers voor de wind. De ploeg heeft de minste verliespunten in de Eredivisie. Knap, aangezien Slot beschikt over een smalle selectie. Tot dusver zorgt dat dus nog niet voor problemen. "We doen er met zijn allen alles aan om blessures zoveel mogelijk uit te sluiten. Dat werkt voorlopig aardig, maar het seizoen is nog lang. Nu iedereen fit is, hebben we een goede selectie."

gerelateerd