Ten Hag verklaart terugkeer Onana onder de lat

Ten Hag verklaart terugkeer Onana onder de lat

24 november 2021 – Erik ten Hag heeft vlak voor de aftrap van het Champions League-duel met Besiktas verklaard waarom André Onana terugkeert onder de Ajax-lat. De doelman uit Kameroen speelde bijna driehonderd dagen geleden zijn laatste clubwedstrijd.

Normaal gesproken verdedigt Remko Pasveer het doel van Ajax. Tegen Besiktas mag Onana voor het eerst sinds 31 januari zijn kunsten vertonen. En dat terwijl de doelman naar alle waarschijnlijkheid komende zomer transfervrij de Johan Cruijff ArenA verlaat.

Waarom wordt Onana dan toch opgesteld door Ten Hag? "Ik denk dat Remko op dit moment de beste keeper van Nederland is. Maar het seizoen is lang en André heeft heel weinig wedstrijdritme. Vorige week heeft hij twee wedstrijden gespeeld. Hij moet weer gaan keepen, want hij is er een jaar uit geweest. We hebben een goede opbouw gemaakt via trainingen bij Jong Ajax, Ajax 1 en wedstrijden bij Kameroen. Dit is de volgende stap", vertelt Ten Hag bij RTL 7.

Ajax treedt ten opzichte van het gewonnen duel met RKC Waalwijk (0-5) met liefst zes wijzigingen aan in Istanboel. "Een aantal dingen zijn noodgedwongen. Edson Álvarez is er niet bij (schorsing, red.), Antony viel gisteren op de training uit en er zijn wat klachten", aldus Ten Hag.

Lees ook: Basisplaats Onana zorgt voor verbazing: "Liever Gorter gezien"

gerelateerd