Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Basisplaats Onana zorgt voor verbazing: "Liever Gorter gezien"

Basisplaats Onana zorgt voor verbazing: "Liever Gorter gezien"

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2021 – Dat Andre Onana vanavond in de basis mag beginnen zorgt voor verbazing bij Theo Janssen en Wesley Sneijder, maar Rafael van der Vaart snapt wel dat de doelman de voorkeur krijgt boven Remko Pasveer. De Kat van Kameroen maakte op 31 januari voor het laatst minuten in het shirt van de Amsterdammers.

"Eerlijk gezegd had ik liever Gorter gezien. Met wat er is gebeurd, had ik Onana niet opgesteld", stelt Janssen, doelend op de mislukte contractonderhandelingen tussen beide partijen. De doelman vertrekt komende zomer transfervrij. Stank voor dank, vindt een deel van de achterban. Ajax betaalde de keeper namelijk wel door toen hij met een dopingschorsing aan de kant stond. "Wat er is gebeurd, heeft toch best wel veel invloed. Dit was een moment waarop Gorter kon laten zien of hij klaar is om op dit niveau te presteren. Hij speelt volgend jaar ook bij Ajax, Onana niet."

Sneijder snapt ook niet waarom Onana de kans krijgt om zich te laten zien, vertelt hij bij RTL7. "Je moet nu gewoon kijken naar wat het beste is voor de ploeg, voor de club, voor de supporters en voor alles en iedereen eromheen. Dan ga je niet Onana opstellen. Althans, ik had dat nooit gedaan. Natuurlijk is hij belangrijk geweest voor Ajax, maar hij laat de club nu ook zitten. Voor Ajax was dit een mooi moment om te laten zien: wij laten ons niet zo behandelen."

Onana is volgens Van der Vaart wel een logische keuze. "Pasveer heeft het ongelooflijk goed gedaan, boven verwachting zelfs. Die kun je er bijna niet uithalen, maar Onana is absolute wereldtop", stelt de analist bij Ziggo Sport. "Als hij dezelfde vorm heeft als voor zijn schorsing, dan is hij echt de beste keeper die Ajax heeft. En als jij de Champions League wilt winnen, moet je hem opstellen, hoe pijnlijk dat ook is voor Pasveer."

Het is volgens Van der Vaart de vraag of het bij een wedstrijd voor Onana blijft, omdat Pasveer rust krijgt óf dat er een duidelijk idee achterzit. "Erik ten Hag doet dit niet voor niks. Waarom zou hij hem opstelling als hij hem totaal niet meer wil gebruiken? Iedereen was klaar met hem, dan hadden ze hem nu niet opgesteld. Ten Hag weet ook, als we de Champions League willen winnen, gaan we hem nog nodig hebben. Hij heeft gewoon een contract. Waarom zou je hem dan niet gebruiken?" Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd