Feyenoord gewaarschuwd: "Nederlaag is een extra motivatie"

Feyenoord gewaarschuwd: "Nederlaag is een extra motivatie"

24 november 2021 – Slavia Praag-trainer Jindrich Trpisovsky waarschuwt Feyenoord voor het Conference League-duel, dat donderdagavond op het programma staat. Het eerste duel werd door de Rotterdammers gewonnen met 2-1. Dat gaat nu niet weer gebeuren, voorspelt de oefenmeester op de persconferentie.

De Tsjechen scoorden in eigen land 42 keer in vijftien wedstrijden, maar tegen de ploeg van Arne Slot werd slechts één doelpunt gemaakt. Trpisovsky vind dan ook dat zijn ploeg in De Kuip te weinig heeft laten zien. "Ik denk dat onze prestatie morgenavond honderd procent beter zal zijn. We zullen ons eigen spel spelen en Feyenoord onze wil opleggen."

Lees ook: Koning Willem-Alexander vliegt Feyenoord-fans naar Praag

Dat is volgens de trainer niet moeilijk, aangezien de Rotterdammers in uitwedstrijden meer loeren op de omschakeling. Althans, dat is de analyse van de oefenmeester. "Ze willen ruimte hebben zodat ze zelf kunnen counteren, ze spelen dan achterin een stuk compacter. De cijfers over de langere termijn onderstrepen dat morgen twee offensieve teams tegenover elkaar staan, maar we zullen op moeten letten voor counters."

Slavia Praag staat na vier duels tweede in Groep E, met een achterstand van vier punten op koploper Feyenoord. De Rotterdammers hebben dus aan een gelijkspel genoeg om als koploper de loting in te gaan, terwijl de Tsjechen moeten winnen. Trpisovsky heeft er alle vertrouwen in dat de punten in de Generali Arena blijven. "We weten dat we sterk zijn in eigen huis. De nederlaag in Rotterdam is dan ook een extra motivatie. Het wordt een mooie wedstrijd."

gerelateerd