Van Bronckhorst zet Rangers naar zijn hand: "In Europa belangrijk"

Van Bronckhorst zet Rangers naar zijn hand: "In Europa belangrijk"

24 november 2021 – Giovanni van Bronckhorst kan niet wachten op zijn debuut als trainer van Rangers FC. De Schotse club speelt donderdagavond in eigen huis tegen Sparta Praag in de Europa League. Beide ploegen hebben na vier duels vier punten, waardoor het meteen een cruciaal duel is met het oog op overwintering.

De Nederlander is maandag begonnen aan zijn nieuwe trainersklus, maar zat afgelopen weekend al op de tribune om zijn ploeg aan het werk te zien. De halve finale van de Schotse League Cup ging met 1-3 verloren tegen Hibernian. "We waren afgelopen zondag niet blij met het resultaat en de tegengoals, we moeten beter gefocust zijn en compacter staan in defensief opzicht. In Europa is het belangrijk om achterin solide te zijn", vertelt de nieuwbakken oefenmeester op de persconferentie.

"Thuiswedstrijden in Europa zijn altijd speciaal. Europese avonden op Ibrox zijn geweldig met de steun van de fans. Ik kan niet wachten om de sfeer in het stadion weer te proeven, maar ik kan mijn emoties opzij zetten zodra het fluitje klinkt", vervolgt Van Bronckhorst, die zijn stempel direct wil drukken op het team. "Je kan niet alles veranderen in twee dagen, maar de spelers zullen stap voor stap wennen aan de manier van spelen. Je zal zeker een aantal veranderingen zien."

Wat de trainer daar precies mee bedoelt, wil hij nog niet zeggen. Dat ziet iedereen donderdagavond, aldus Van Bronckhorst. "Ik heb een bepaalde manier van werken en ik vraag een aantal dingen van mijn spelers. Ik wil dat we als team opereren, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. De spelers weten wat hun taken zijn op het veld. Het belangrijkste is om vooruit te kijken en om hard te werken. Alleen op die manier kunnen we de komende weken en maanden een beter team worden."

gerelateerd