Scholes onverbiddelijk: "United had ook Carrick moeten ontslaan"

Scholes onverbiddelijk: "United had ook Carrick moeten ontslaan"

24 november 2021 – Paul Scholes is van mening dat Manchester United ook zijn oud-ploeggenoot Michael Carrick op straat had moeten zetten. De middenvelders speelden jarenlang samen voor de topclub, maar Scholes bleek niet bereid om Carrick te steunen. Na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer had Carrick hem volgens Scholes namelijk moeten volgen.

United benoemde Carrick als tijdelijke opvolger van de vertrokken Solskjaer, voor wie een permanente vervanger wordt gezocht. Carrick, een clubicoon bij United, leidde de ploeg dinsdagavond naar een 0-2 zege op bezoek bij Villarreal. "Ik zou me schamen als ik Carrick of een van de andere coaches in de staf zou zijn", was Scholes vernietigend bij BT Sports.

"United slaagde er niet in om de stap naar de echte top te zetten onder Solskjaer, de concurrentie had meer kwaliteit. Maar op dit moment werken precies dezelfde mensen bij de club als voor zijn ontslag. Die mensen waren verantwoordelijk op het trainingsveld, maar mochten alsnog blijven werken. United had in mijn ogen ook Carrick moeten ontslaan."

De topclub is momenteel op zoek naar een nieuwe coach en heeft daarvoor diverse namen in beeld. Op die verlanglijst stonden ook de namen van Zinedine Zidane en Roberto Mancini, maar zij hebben het avontuur al afgewezen.

gerelateerd