Babel geeft uitgebreid uitleg over sneer aan Afellay

Babel geeft uitgebreid uitleg over sneer aan Afellay

24 november 2021 – Ryan Babel heeft opnieuw gereageerd op het relletje tussen hem en oud-ploeggenoot Ibrahim Afellay. Babel lanceerde onlangs een nieuw rapnummer, waarin hij uithaalde naar de voormalig middenvelder. Komende vrijdag brengt de aanvaller van Galatasaray zijn eigen autobiografie uit, in de vorm van een album met acht nummers.

Vooral het nummer 'Open Letter' werd de laatste weken grijsgedraaid. Niet per se omdat het nummer populair is, maar vooral vanwege zijn uithaal naar Afellay. Hij verweet de middenvelder dat hij analyticus is en deed een boekje open over de financiële situatie van de oud-speler van FC Barcelona. Afellay zou failliet zijn, maar daar klopt volgens hemzelf niets van.

In gesprek met The Guardian geeft Babel tekst en uitleg. "In een van mijn nummers geef ik in het tweede deel mijn mening over de journalistiek in Nederland en over een oud-collega die journalist is geworden", doelt hij op het werk als analyticus bij de NOS van Afellay. "In Nederland werd het als een disstrack gezien, maar het zat voor mij meer in de teleurstelling."

"We zijn hartstikke lang ploeggenoten geweest en nu is hij ineens een expert die, in mijn ogen, punten probeert te scoren in de wereld van de analytici." Babel en Afellay speelden jarenlang samen in het Nederlands elftal.

gerelateerd