Benzema hoort forse strafeis in sekstapezaak

24 november 2021, 10:30

Karim Benzema heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar gekregen vanwege zijn betrokkenheid bij een afpersingszaak rond voormalig ploeggenoot Mathieu Valbuena. De spits van Real Madrid moet bij een volgende overtreding twaalf maanden achter slot en grendel en krijgt bovendien een boete van 75.000 euro.

De Franse rechtbank heeft besloten dat Benzema schuldig is aan de afpersingszaak. Een sekstape van voormalig middenvelder Valbuena kwam in 2014 in handen van de aanvaller, die een geldbedrag eist voor het permanent verwijderen van de beelden. Benzema heeft betrokkenheid altijd ontkend, maar de rechter acht zijn aandeel in de zaak bewezen.

De aanvaller van Real Madrid gaat in beroep tegen de straf, zo gaf zijn advocaat aan in gesprek met Franse media. "We zijn verbaasd door deze uitspraak. Hoger beroep is noodzakelijk. Wij willen voor vrijspraak gaan." Benzema had een veel langere straf kunnen krijgen. De aanvaller moest vrezen voor een celstraf van vijf jaar. Zijn mede-betrokkenen moeten ook de gevangenis in.

Door de zaak was Karim Benzema jarenlang geen onderdeel van de Franse selectie, maar de spits is inmiddels weer onderdeel van de groep. Bondscoach Didier Deschamps besloot hem afgelopen zomer te vergeven en mee te nemen naar het EK. Daar was de achtste finale al het eindstation.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen