Dit staat er op het spel tijdens een heet Europees avondje

25 november 2021, 07:00   Bijgewerkt: 24 november 2021, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 25 november.

Wedstrijden

Slavia Praag - Feyenoord (18.45 uur)

Feyenoord is voor het eerst in jaren zo goed als verzekerd van Europese overwintering en hoopt zich op bezoek in Praag ook te kronen tot groepswinnaar. De Rotterdammers hebben na vier duels tien punten verzameld. Slavia is de nummer twee met zes punten en heeft een overwinning nodig om nummers drie en vier Maccabi Haifa en Union Berlin op afstand te houden. Voor Feyenoord is een gelijkspel al genoeg om aan alle scenario's een einde te maken.

Stade Rennes - Vitesse (18.45 uur)

Vitesse mag ook nog dromen van Europese overwintering. De Arnhemmers zitten in de poule des doods van de Conference League, maar hebben slechts één punt achterstand op nummer twee Tottenham Hotspur. Koploper Stade Rennes kan zich met een gelijkspel tegen Vitesse verzekeren van een plek in de volgende ronde. De Fransen staan al op tien punten.

PSV - Sturm Graz (21.00 uur)

In eigen huis zal PSV alle zeilen moeten bijzetten om drie cruciale punten te pakken in strijd om overwintering in de Europa League. De ploeg van Roger Schmidt staat slechts derde, maar heeft AS Monaco en Real Sociedad nog in het vizier. Sturm Graz is duidelijk de zwakste broeder van de poule. PSV boekte twee maanden geleden een klinkende 1-4 overwinning op Sturm Graz.

Jablonec - AZ (21.00 uur)

AZ kan alleen in theorie nog naast een verlengd verblijf in de Conference League grijpen. In dat geval moet Randers twee overwinningen boeken en AZ geen punt meer pakken. Na een remise of zege op Jablonec kan ook dat definitief in de prullenbak. Terwijl AZ in de Nederlandse competitie worstelt, is het in Europa vooralsnog ongeslagen en ongenaakbaar.

Voetbal op tv

16.30 uur: FC Flora Tallinn - FK Partizan, ESPN 3, live verslag van het duel in de Conference League

18.45 uur: Galatasaray - Olympique Marseille, ESPN 3, live verslag van het duel in de Europa League

18.45 uur: Slavia Praag - Feyenoord, Veronica, live verslag van het duel in de Conference League

18.45 uur: Stade Rennes - Vitesse, ESPN, live verslag van het duel in de Conference League

21.00 uur: PSV - Sturm Graz, Veronica, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: AS Monaco - Real Sociedad, ESPN 3, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Jablonec - AZ, ESPN, live verslag van het duel in de Conference League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen