Twee clubs voegen zich bij Ajax; vijf ploegen uitgeschakeld in CL

23 november 2021, 23:41   Bijgewerkt: 23 november 2021, 23:49

Manchester United en Chelsea hebben zich bij het rijtje clubs gevoegd dat zeker is van overwintering in de Champions League. Manchester United is dankzij de 0-2 overwinning op Villarreal niet meer te achterhalen door nummer drie Atalanta, terwijl ook Chelsea na de jaarwisseling van de partij is.

Met negen punten uit drie wedstrijden moest zich al een wonder voltrekken als Chelsea de volgende ronde niet zou bereiken. De Londenaren hadden zes punten voorsprong op Zenit Sint-Petersburg. De Russen zouden de regerend Champions League-winnaar alleen inhalen als het beide duels zou winnen en Chelsea twee wedstrijden zou verliezen. Door de klinkende 4-0 zege bij Juventus is ook dat scenario inmiddels onmogelijk.

Lees ook: Barcelona laat het liggen en bezorgt zichzelf loodzware taak

De Engelse topclubs voegen zich daardoor bij Liverpool, Ajax, Bayern München en Juventus. Slechts zes van de zestien plekken voor in de Champions League na de jaarwisseling zijn dus vergeven. Vooral in groep G nadert een bizarre climax. Alle vier de ploegen kunnen zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Het gat tussen koploper Lille en hekkensluiter Wolfsburg bedraagt slechts twee punten.

Inmiddels is van vijf clubs duidelijk dat zij na de winter sowieso niet meer te bewonderen zijn in het miljardenbal. RB Leipzig kan de achterstand op nummer twee Paris Saint-Germain niet meer dichten en datzelfde geldt voor het nog puntloze Besiktas in de poule van Ajax. Met nog één speelronde te gaan is dat ook voor Dynamo Kiev, Malmö FF en Young Boys het geval. Laatstgenoemde kan zich nog wel kwalificeren voor de Europa League.

Lees ook: Hoofdrol Ziyech tegen De Ligt; spektakel bij De Roon en co

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen