Kuyt reageert op illegale gokpraktijken en crimineel Piet S.

23 november 2021, 21:30

Dirk Kuyt heeft voor het eerst sinds zijn naam is gevallen bij een onderzoek naar crimineel Piet S. gereageerd op de zaak. De voormalig international geldt voor de rechtbank als getuige in het onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse S.

"Het is heel vervelend om zo in het nieuws te komen", vertelde hij bij RTL 7. "Ik heb een gokje gewaagd en daarin was ik naïef. In de toekomst zou ik het anders doen." Volgens diverse media zou de oud-aanvaller een paar jaar geleden duizenden euro's hebben ingezet bij een illegale gokwebsite. Soms moest hij zijn geld ophalen of afleveren bij een tankstation.

Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf meldden dat het soms om bedragen rond de 5000 euro ging. "Die bedragen kloppen niet. Ik zal heus wat meer hebben ingezet dan de gemiddelde Nederlander, maar niet zoveel als in het stuk wordt genoemd. Verder wil ik duidelijk maken dat ik als getuige ben gehoord en dat ik geen strafbaar feit heb gepleegd."

Ook de naam van Wesley Sneijder werd in verband gebracht met het grote onderzoek, maar daar is volgens Kuyt niets van waar. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, Liverpool en Fenerbahce is momenteel werkzaam als analyticus bij RTL.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen