Ronaldo voor vierde keer op rij beslissend in CL; Bayern foutloos

23 november 2021, 20:49

Cristiano Ronaldo heeft het dinsdagavond wéér geflikt. Net als in de vorige drie Champions League-wedstrijden van Manchester United was hij ook nu weer beslissend in de slotfase, waarin hij de ban wist te breken en de 0-2 zege op Villarreal inleidde. Tegelijkertijd behield Bayern München de perfecte score middels een nipte 1-2 zege op Dinamo Kiev

Villarreal - Manchester United 0-2

In groep F was de spanning nog om te snijden, zeker nu koplopers Villarreal en Manchester United (allebei zeven punten) tegenover elkaar stonden. De ogen waren vooral op de bezoekers gericht. Na de 4-1 competitienederlaag tegen Watford van afgelopen weekend werd Ole Gunnar Solskjaer ontslagen en was het nu aan interim-trainer Michael Carrick om het weer op de rit te krijgen. In zijn eerste basisopstelling had hij direct een plekje voor Donny van de Beek gereserveerd.

Van de Beek was echter al gewisseld toen het eerste doelpunt van de wedstrijd tot stand kwam. Wie anders dan Cristiano Ronaldo nam die winnende treffer voor zijn rekening. Hij kreeg daarbij wat hulp in de vorm van een slechte inspeelpass van doelman Geronimo Rulli, maar de manier waarop hij afrondde - een perfect lobje over Rulli heen - mocht er zijn. Zo was hij na zijn late, belangrijke doelpunten tegen Villarreal-thuis (2-1), Atalanta-thuis (3-2) en Atalanta-uit (2-2) nu voor de vierde keer op rij beslissend voor United in de Champions League. 

Overigens droeg ook Jadon Sancho dit keer bij aan de zege, door in de slotfase de score nog te verdubbelen en de wedstrijd daarmee in het slot te gooien. Zo eindigde het in 0-2 en is United een wedstrijd voor het einde van de groepsfase zeker van overwintering. Het Villarreal van Arnaut Danjuma staat vooralsnog tweede, maar moet later vanavond wel hopen op een misstap van Atalanta. 

Dinamo Kiev - Bayern München 1-2

Voor Bayern München stond er vanavond aanzienlijk minder op het spel, omdat de ploeg met 12 punten uit vier wedstrijden al zeker was van overwintering. Ook na speelronde vijf is het nog altijd foutloos, want Dinamo Kiev werd met 1-2 verslagen. Robert Lewandowski opende de score met een fenomenale omhaal, waarna Kingsley Coman de score tegen het einde van de eerste helft verdubbelde. Invaller Denys Garmash deed nog iets terug in minuut 70, maar kon aan het resultaat niets meer veranderen.

Daarmee staat Kiev nog altijd onderaan met slechts één punt, wat weer goed nieuws is voor FC Barcelona. Bij een Oekraïense stunt had de ploeg zich namelijk nog serieus kunnen opwerpen als concurrent voor overwintering, maar dat is nu niet meer aan de orde. Barça kan zich hoe dan ook vanavond al verzekeren van een ticket voor de knock-outfase, al moet het dan zien te winnen van Benfica. Dat duel begint om 21.00 uur.

Lees ook: Volop Nederlanders in CL-basis; Ziyech versus De Ligt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen