Einde avontuur: Advocaat stapt op als bondscoach Irak

23 november 2021, 20:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat heeft zijn werkzaamheden als bondscoach van Irak naast zich neergelegd. Dat heeft de 74-jarige oefenmeester dinsdagavond zelf bevestigd. Advocaat stond er sinds afgelopen zomer aan het roer, maar leek niet te gaan slagen in zijn missie om het land naar het WK te loodsen.

Het bondscoachschap bij Irak was afgelopen zomer een verrassende keuze van Dick Advocaat. De trainer had na zijn afscheid bij Feyenoord een nieuwe club al uitgesloten, maar een functie als bondscoach zag hij toch nog zitten. Een succes werd het dus niet: Advocaat stond bij Irak zes wedstrijden aan het roer, waarvan er niet één gewonnen werd.

Irak speelde vier keer gelijk en verloor twee keer, waardoor het alleen nog een kleine kans heeft om zich via de play-offs voor het WK te plaatsen. Dat zal dus echter zonder Advocaat zijn. "De verwachtingen waren hoog en we hebben daar helaas niet aan kunnen voldoen", lichtte hij zijn vertrek zelf toe, geciteerd door het Algemeen Dagblad.  De oefenmeester nam zijn vaste assistenten Cor Pot en Zeljko Petrovic mee naar Irak en dus zullen ook zij het land verlaten. Voor Petrovic staat dat overigens nog niet vast. Voetbal International weet dat hij mogelijk nog aan het roer staat tijdens de Arab Cup.

Overigens kwam Advocaat niet alleen door de slechte sportieve prestaties onder vuur te liggen. In Irak klonk ook de kritiek dat hij zich onvoldoende interesseerde in de competitie en het spelersbestand van het land. Het leidde er zelfs toe dat middenvelder Justin Meram een punt zette achter zijn interlandcarrière. 

Lees ook: Advocaat onder vuur in Irak; voorstel voor Facebook als 'opvolger'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen