AZ O19 overleeft spannend Youth League-tweeluik na penalty's

AZ O19 overleeft spannend Youth League-tweeluik na penalty's

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 november 2021 – AZ Onder 19 heeft zich dinsdagmiddag geplaatst voor de volgende ronde van de Youth League. Gemakkelijk ging dat niet: tegen Angers moest een strafschoppenreeks beslissen wie overwintert in het toernooi. Waar de Alkmaarders hierin geen fout maakten, was één redding van doelman Sam Westerveld voldoende om die serie winnend af te sluiten. 

De beloften van AZ doen in de Youth League mee via het zogeheten Domestic Champions Path. Daarin spelen clubs waarvan de hoofdmacht niet actief is in de Champions League. In de vorige ronde werd Qabala uit Azerbeidzjan al gemakkelijk verslagen (0-4 en 7-0), maar de volgende tegenstander, Angers, was aanzienlijk lastiger. Dat bleek begin november al tijdens de uitwedstrijd, die nipt met 0-1 werd gewonnen.

In Alkmaar was het echter Angers dat het voortouw nam en na een halfuur spelen via middenvelder Loïs Martins op voorsprong kwam. Na rust had het de wedstrijd zelfs kunnen beslissen, maar van elf meter wist Noah Ndeke niet te scoren. Zijn inzet werd gekeerd door Westerveld, die daarmee al direct ingeschoten was voor de strafschoppenserie die bij een 0-1 eindstand zou volgen.

Ook daarin was de negentienjarige goalie weer beslissend. Hij stopte de tweede Franse strafschop, die van verdediger Waniss Taibi, en dat bleek uiteindelijk genoeg. Wouter Goes, Maxim Dekker, Fedde de Jong en Mexx Meerdink faalden namelijk niet van elf meter, waardoor Myron van Brederode uiteindelijk de beslissende penalty kon binnenschieten. Zo overwintert AZ in de Youth League en zal het in het nieuwe jaar een van de nummers twee uit het Champions League Path tegenkomen. 

Reacties

gerelateerd