Van de Beek in eerste duel zonder Solskjaer direct in de basis

23 november 2021, 17:44   Bijgewerkt: 9 april 2022, 14:01

Het vertrek van Ole Gunnar Solskjaer lijkt voor Donny van de Beek goed uit te pakken. In de eerste wedstrijd sinds het ontslag van de Noor staat de middenvelder namelijk direct in de basis. Hij is een van de elf namen die het om 18:45 uur in een belangrijke Champions League-kraker op gaan nemen tegen Villarreal. 

Het is Michael Carrick die op interim-basis de taken van Solskjaer heeft overgenomen. De basisplaats van Van de Beek, die onder meer betekent dat Bruno Fernandes op de bank begint, is niet de enige wijziging die hij doorvoerde ten opzichte van afgelopen weekend. Alex Telles, Fred en Anthony Martial vervangen Luke Shaw (geblesseerd), Nemanja Matic en Marcus Rashford in de basiself. 

Zo lijkt het perspectief van Van de Beek inderdaad veranderd te zijn. Onder Solskjaer werd maar nauwelijks een beroep op hem gedaan, maar nu krijgt hij dus als basisspeler de kans om zichzelf te laten zien. Dat deed hij afgelopen zondag overigens al tijdens de 4-1 nederlaag tegen Watford, waar hij als invaller een goede indruk achterliet en de enige treffer voor zijn rekening nam.

In het duel tegen Villarreal - dat uiteraard met Arnaut Danjuma in de basis speelt - staat voor United nog veel op het spel. De twee ploegen gaan gezamenlijk aan kop in groep F, met allebei twee punten, maar worden op de voet gevolgd door Atalanta (vijf punten). Om 18:45 uur trappen Villarreal en United deze vijfde speelronde af, terwijl Atalanta later op de avond (21:00 uur) op bezoek gaat bij hekkensluiter Young Boys.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen