Hertha BSC pakt niet-gevaccineerde spelers hard aan met regels

23 november 2021, 15:50

Bayern München heeft bijval gekregen in de maatregelen tegen niet-gevaccineerde spelers. Der Rekordmeister was van plan om spelers die in quarantaine moeten géén salaris uit te betalen. Daarop was veel kritiek in Duitsland, maar bij Herthe BSC wordt dat beleid ook 'gewoon' uitgevoerd. Jurgen Ekkelenkamp (foto) en Deyovaisio Zeefuik staan onder contract bij de Bundesliga-club. 

"Al op 2 november hebben wij besloten dat niet-gevaccineerde spelers hun salaris niet krijgen uitbetaald tijdens de periode dat ze in quarantaine zitten", stelt sportdirecteur Fredi Bobic in BILD over de maatregelen tegen de spelers die geen inenting willen. Ook moeten spelers de verplichte PCR-testen zelf betalen als ze geen injectie hebben gehad.

Inmiddels zouden bijna alle spelers gevaccineerd zijn in de A-selectie van Hertha BSC, waar eerder veelvuldig corona rondging. Bij Bayern München zijn Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting en Michael Cuisance niet gevaccineerd en zij kwamen in opspraak omdat ze niet voor de eerste maal in quarantaine moesten.

Lees ook: 'Bayern wil salaris ongevaccineerd vijftal niet betalen'

RB Leipzig gehavend tegen Club Brugge

Bij een andere Duitse club, RB Leipzig, is een kleine corona-uitbraak voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge. Hoofdcoach Jesse Marsch is niet van de partij vanwege een besmetting, evenals keeper Péter Gulácsi. Assistent-coach Marco Kurth moet in quarantaine, waardoor Achim Beierlorzer eindverantwoordelijke is op de bank van de Duitse topclub, dat eigenlijk moet winnen om Europese overwintering in zicht te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen