Toch nieuwe functie voor Hiddink: opvolger Frank de Boer

23 november 2021, 13:43

Guus Hiddink (75) kondigde recent aan dat zijn trainersloopbaan definitief ten einde is, maar een nieuwe functie in de voetballerij heeft hij wel te pakken. De voormalig bondscoach van diverse landen is namelijk de nieuwe voorzitter van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Hij is de opvolger van Frank de Boer, die wegging na zijn vertrek bij de KNVB.

Dat heeft de CBV dinsdag bekend gemaakt. "Verheugd dat ik mijn in alle jaren opgebouwde kennis en ervaring in kan zetten voor jonge talentvolle trainer/coaches. Mede hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons mooie vak van trainer/coach", licht Hiddink zijn nieuwe functie toe in het communiqué.

Hiddink is de zevende voorzitter van de organisatie, die de Nederlandse trainers in het binnen- en buitenland vertegenwoordigt. Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Foppe de Haan, Han Berger, Ronald Koeman en Frank de Boer waren de zes voorgangers van Hiddink.

Lees ookGestopte Hiddink houdt slag om de arm: "Daar sta ik voor open"

De vorige voorzitters waren telkens ook bondscoach van het Nederlands elftal, maar vermoedelijk heeft Van Gaal ditmaal bedankt voor de eer. De keuzeheer is slechts een korte periode eindverantwoordelijke in Zeist, waardoor een dubbelfunctie misschien minder logisch was dan bij De Boer en Koeman. Hiddink was wel in twee periodes bondscoach van Oranje: tussen 1994 en 1998 en tussen 2014 en 2015. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen