'Ajax denkt aan goedkope Luuk de Jong als wintertransfer'

'Ajax denkt aan goedkope Luuk de Jong als wintertransfer'

23 november 2021 – Ajax zou in de winterstop kijken naar de optie om Luuk de Jong (31) in te lijven. De Amsterdamse grootmacht zou de sterke spits zien als ideale versterking voor achter Sebastién Haller. De aanvaller komt bij FC Barcelona niet aan de bak, maar zijn eigenlijke werkgever Sevilla gaat ook geen beroep op hem doen de rest van dit seizoen.

Van die situatie hoopt Ajax te profiteren, zo meldt La Razón althans. De Jong kan voor een schijntje worden gehuurd van Sevilla. FC Barcelona zou momenteel alleen een deel van zijn salaris betalen, in totaal ongeveer een miljoen euro. Een nieuwe huurperiode zou gaan om een bedrag van twee miljoen euro. Nadeel is dat de Spaanse club hoopt een verplichte koopoptie van acht miljoen euro op te nemen in de overeenkomst.

Ajax zou De Jong kunnen gebruiken als breekijzer in de duels in de Eredivisie, als het niet tot scoren komt. Hij is een ander type dan eerste keuze Haller, terwijl reservespits Danilo amper kansen krijgt. De Braziliaan lijkt niet aan het gewenste niveau te voldoen. De variant met Dusan Tadic in de spits wordt door Erik ten Hag ook zelden meer van stal gehaald.

Lees ook: Van Hooijdonk tipt De Jong voor winterstop bij Ajax

Bij FC Barcelona lijkt De Jong na het vertrek van Ronald Koeman ook geen toekomst meer te hebben. De oud-spits van onder meer PSV, Newcastle United en Borussia Mönchengladbach werd voor vijftien miljoen euro weggehaald uit Eindhoven door Sevilla, waardoor de acht miljoen euro niet heel duur lijkt. Anderzijds lijkt de kans klein dat Marc Overmars dat bedrag gaat investeren in de ervaren aanvaller. 

gerelateerd