KNVB op zoek naar nieuwe directeur topvoetbal: Hoogma stopt

KNVB op zoek naar nieuwe directeur topvoetbal: Hoogma stopt

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 november 2021 – De KNVB moet op zoek naar een nieuwe directeur topvoetbal. Nico-Jan Hoogma heeft besloten om zijn aflopende contract bij de Nederlandse voetbalbond niet te verlengen. De man die verantwoordelijk is voor het Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen, Jong Oranje mannen en vrouwen en O19-mannen denkt dat het een goed moment is om een opvolger te gaan zoeken voor vanaf volgend jaar zomer.

Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. "Met de naderende afloop van je contract, ga je reflecteren. Als je doorgaat, dan begint een hele cyclus opnieuw. Er komen twee eindtoernooien (EK voor de vrouwen en WK voor de mannen) aan, en als Louis van Gaal na het WK klaar is, moet de nieuwe bondscoach er al staan. Dan heb je het over januari 2023", legt Hoogma uit.

"Als je die zelf aanstelt, dan wil je het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en ga je dus eigenlijk weer een hele nieuwe cyclus aan. Dat vind ik te lang, heb ik voor mezelf besloten. Dus als mijn contract afloopt straks in juni 2022 is het een goed moment om te stoppen. Mijn opvolger kan dan ook met een schone lei beginnen", aldus de technische man van de KNVB, die eerder werkzaam algemeen/technisch directeur van Heracles Almelo. Momenteel gaat zijn naam ook rond bij FC Twente, dat op zoek is naar een nieuwe algemeen directeur. 

Lees ookOranje dankt Mexico en behoort weer tot wereldtop

Vacature per februari open
Hoogma is de man die onder meer Frank de Boer aanstelde als opvolger van Ronald Koeman en haalde ook Louis van Gaal binnen. "Ik vind het jammer dat hij niet met ons een nieuwe cyclus in gaat, maar respecteer uiteraard zijn beslissing", stelt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. "Gelukkig blijft hij er nog een tijd bij en kunnen we de komende periode samen met hem nadenken over zijn opvolging. We verwachten per februari de vacature officieel open te stellen."

Als directeur topvoetbal is Hoogma eindverantwoordelijk voor zowel het Nederlands elftal als de OranjeLeeuwinnen. Ook was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het topsportklimaat bij de KNVB. Daarnaast had hij invloed op de inhaalslag die de vrouwen hebben gemaakt op het gebied van begeleiding, faciliteiten en betalingen. "Nico-Jan heeft de Campus helpen verder te ontwikkelen en dat de nationale teams 'terug' zijn in Zeist komt mede uit zijn koker", looft Jan Dirk van der Zee, binnen de KNVB-directie verantwoordelijk voor de OranjeLeeuwinnen en het vrouwenvoetbal.

gerelateerd