Messi en Alba steunen Koeman: "Oneerlijk behandeld"

23 november 2021, 08:12

Ronald Koeman kreeg van Oscar Mingueza recentelijk flink uit de zak, maar verdediger Jordi Alba is een stuk positiever over de voormalig coach van FC Barcelona. De linksachter stelt dat de Nederlandse manager geweldig werk verricht heeft voor de Catalaanse club en weigert zijn oude trainer af te vallen.

Alba reageerde fel tijdens de persconferentie op de vraag of Koeman niet eerder ontslagen had moeten worden. "Nee", stak de Spaanse back van wal. "Koeman heeft geweldig werk geleverd bij deze club. We hebben de Copa del Ray gewonnen, dat had niemand gedacht. Elke trainer heeft zijn eigen stijl, maar namens mijzelf en de gehele spelersgroep ben ik hem enorm dankbaar."

Volgens Alba moet de spelersgroep de hand ook in eigen boezem steken. "De spelers hebben ook schuld als er een trainerswissel plaatsvindt. Dat is geen fraaie situatie", stelt hij over het ontslag van de manager. Met Xavi heeft FC Barcelona in elk geval een opvolger gekregen die heel wat in zijn mars heeft, denkt Alba. "Om Xavi als trainer te hebben, geeft extra motivatie."

Lees ook: Koeman krijgt trap na van verdediger die hij Barça-debuut gunde

{image[338577][right-half][]}Ook Messi steunt Koeman

De missie van Koeman werd beduidend ingewikkelder in Camp Nou toen Lionel Messi afgelopen zomer besloot om te vertrekken. De kleine Argentijn heeft het in Marca echter opgenomen voor zijn oude trainer. "Trainers worden altijd oneerlijk behandeld. Koeman, maar Ernesto Valverde ook", weet Messi, die Quique Setién - met wie hij geen goede relatie had - daar overigens niet bij noemt.

"Als de resultaten slecht zijn, dan is het makkelijk om richting de trainer te wijzen en hem te vervangen. Maar Koeman kwam op een heel moeilijk moment binnen bij de club, toen er veel belangrijke spelers vertrokken. Hij gaf juist heel veel jonge spelers de kans, dan is het te makkelijk om de coach de schuld te geven", vindt Messi, die zich ook wat Xavi betreft aansluit bij de woorden van Alba. "Hij laat Barça weer dromen en is een belangrijke trainer voor de jonge spelers. Het team zal weer groeien onder zijn leiding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen