Oranje was 'geen optie' voor Rangers-aanwinst Van Bronckhorst

22 november 2021, 22:58

Giovanni van Bronckhorst beleefde maandag zijn eerste officiële dag als trainer van het Schotse Rangers. In een persconferentie vertelde hij over het avontuur dat hem wacht, maar ook wat de fans van de landskampioen van hém mogen verwachten.

Ook de NOS was aanwezig. De publieke omroep stelde 'Gio' na afloop de vraag of hij nog even getwijfeld heeft om aan de slag te gaan in Schotland. Bijvoorbeeld om in beeld te kunnen blijven bij het Nederlands Elftal. Maar daar was volgens de oud-trainer van Feyenoord geen sprake van. "Nee hoor, zeker niet", reageert Van Bronckhorst resoluut op die vraag.

"Toen de gesprekken begonnen en Rangers een optie werd voor mij, ging ik er vol voor. Dat moet ook. Je kunt niet zomaar met een club in gesprek gaan. Ik ben vereerd dat ik hier aan de slag mag, bij een club waar ik een fijne tijd heb gehad. Of Oranje dus helemaal geen optie was? Nee, dat was het niet."

Lees ook: 'Gio' gepresenteerd bij Rangers: "Deze club lijkt erg op Feyenoord"

Van Bronckhorst is op Ibrox de opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard. Donderdag staat de Nederlander voor het eerst langs de lijn in een officieel duel van zijn nieuwe club. Dan wacht het Olympique Lyon van Peter Bosz in de Europa League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen