Van Nistelrooij steekt Solskjaer hart onder de riem: "Trots op hem"

22 november 2021, 21:36

Ruud van Nistelrooij is trots op zijn 'oude maat' Ole Gunnar Solskjaer. De Noorse oefenmeester kreeg zaterdagavond te horen dat hij werd ontslagen bij Manchester United, de club waar Van Nistelrooij grote successen vierde.

"Hij is toch een beetje mijn oude maat in de aanval", begint Van Nistelrooij tegenover ESPN. "Ik vond het voor hem erg, waar hij doorheen moest in de afgelopen maanden. Maar hij is sterk, heeft zijn ziel en zaligheid gegeven voor de club. Dat weet ik. Maar ik ben alleen maar trots op hem."

Onder Solskjaer eindigde Manchester United op de zesde, derde en tweede plaats. Dit seizoen loopt het minder: na een 4-1 oorwassing tegen Watford belandde United op de achtste positie in de Premier League. Hetgeen Solskjaer nu dus de kop kost. Maar volgens Van Nistelrooij kan de coach met opgeheven hoofd terugkijken op zijn periode op Old Trafford. "Ik weet dat de meeste fans van United trots zijn op hem, dat hij weer een beetje dat Manchester United-gevoel heeft teruggebracht. Hij is er toch gaan staan en dat is toch dapper."

Lees ook: 'Bij Newcastle ontslagen Bruce wil Solskjaer opvolgen bij United'

Van Nistelrooij is tegenwoordig actief als trainer bij Jong PSV. Hoewel hij abities heeft in het vak, weet hij ook dat het gepaard zal gaan met de nodige kritiek. Zoals Solskjaer nu dus heeft ervaren bij Manchester United. "Het vak is leuk, maar dat soort momenten niet. Dan denk ik toch: je moet wel van hoge huizen komen. Als speler ben je er natuurlijk wel mee bekend, met dat soort kritieken. Maar als trainer wordt alles toch meer op jou gerricht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen