'Gio' gepresenteerd bij Rangers: "Deze club lijkt erg op Feyenoord"

'Gio' gepresenteerd bij Rangers: "Deze club lijkt erg op Feyenoord"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 november 2021 – Giovanni van Bronckhorst is maandag officieel gepresenteerd bij Rangers FC. De Nederlandse oefenmeester is op Ibrox de opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard.

Middels een persconferentie stelde de trainer Van Bronckhorst zich voor aan de aanwezige pers, supporters konden via een livestream op YouTube meekijken. De speler Van Bronckhorst kenden ze natuurlijk al. En 'Gio' daardoor ook de club. Van Bronckhorst vindt Feyenoord en Rangers op elkaar lijken. "Dit is de club die ik wilde, de club die ik wil leiden en successen wil brengen", begon Van Bronckhorst.

"Vorige week was er het eerste contact en voor mij was het makkelijk. Ik ken de club en weet hoe groot Rangers is. We hebben goede gesprekken gehad en ik ken de mensen die hier werken. Ik weet wat de plannen met de club zijn voor de komende jaren en de filosofie en ambitie spreken me erg aan."

De ervaring die Van Bronckhorst heeft opgedaan bij Feyenoord, neemt hij mee naar de Schotse competitie. "Dus ik weet hoe het is om met veel druk om te gaan. Rangers en Feyenoord zijn erg vergelijkbaar. Hopelijk kan ik hier voor soortgelijke successen zorgen met mijn staf en de spelers.

Lees ook: Guardiola enthousiast over nieuwe uitdaging Van Bronckhorst

Met de komst van Van Bronckhorst waait er een frisse wind bij de landskampioen van Schotland. "Dit is een nieuw begin voor alle spelers. Jong of oud maakt niet uit, als je goed genoeg bent, dan speel je. Ik ben van de discipline, dat is in mijn ogen een belangrijk onderdeel van het vak", aldus Van Bronckhorst, die donderdagavond debuteert in het Europa League-duel tegen Sparta Praag. Bij winst is Rangers zeker van de knock-outfase.

gerelateerd