Flesje komt Lyon en Bosz duur te staan: één duel zonder publiek

22 november 2021, 16:10

Olympique Lyon moet het in de eerstvolgende thuiswedstrijd (tegen Stade Reims op 1 december) doen zonder de support van de eigen aanhang. Niet per definitie als straf, maar meer uit voorzorg.

De disciplinaire commissie van de Ligue 1 doet namelijk onderzoek naar een incident dat plaatsvond in het zaterdag gestaakte thuisduel tegen Olympique Marseille (0-0). Nadat Marseille-middenvelder Dimitri Payet tijdens het nemen van een corner werd geraakt door een flesje, afkomstig van de tribune met Lyon-supporters, besloten de bezoekers van het veld te stappen.

Tot het onderzoek is afgerond én er een uitspraak is gedaan moet Lyon het stadion gesloten houden voor publiek. Er is dus zelfs een kans dat het niet bij de ene thuiswedstrijd tegen Reims blijft. Lyon speelt dit kalenderjaar namelijk nog twee keer thuis: eerst op 9 december in de Europa League tegen het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst, op 22 december komt FC Metz op bezoek.

Lees ook: Bosz tweemaal benaderd door KNVB om bondscoach te worden

Voor Bosz is het een vervelende bijkomstigheid. De Nederlandse trainer worstelt met Lyon en heeft de punten hard nodig om in Ligue 1 weer aan te sluiten bij de (sub)top. Lyon staat na dertien duels op een teleurstellende tiende plaats. Al heeft de ploeg natuurlijk wel een duel minder gespeeld, doordat de wedstrijd tegen Marseille niet werd uitgespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen