Druk op V/d Brom neemt toe: "Hoeveel geduld hebben ze nog?"

22 november 2021, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John van den Brom verkeert in zwaar weer. Door de 2-0 nederlaag tegen Beerschot is zijn positie verder aan het wankelen gebracht. In België houdt men er rekening mee dat de dagen van Van den Brom als trainer van KRC Genk stilaan zijn geteld.

Genk wil dit seizoen meestrijden om de Belgische titel, maar veroverde in vijftien wedstrijden slechts 21 punten. De leiding van Genk greep onlangs in door assistent-trainer Dennis Haar op straat te zetten. Van den Brom mocht blijven zitten, maar de resultaten zijn er sinds het vertrek van zijn rechterhand niet veel beter op geworden.

"Hoeveel geduld hebben ze nog in de bestuurskamer?", vraagt journalist Stef Wijnants zich af bij Radio 2 Limburg, geciteerd door Sporza. "Head of Football Dimitri De Condé heeft onlangs nog zijn steun uitgesproken en gezegd dat ze samen uit het dal moeten klimmen. Maar eens houdt het op. De volgende maand speelt Genk tegen - hou je vast - 2 keer Club Brugge, KV Mechelen, AA Gent, Charleroi en Antwerp. En wil het graag overwinteren in Europa. Het moet dus hier en nu gebeuren."

Wijnants zou niet graag in de schoenen willen staan van degenen die het voor het zeggen hebben bij Genk. "Want ontsla je Van den Brom, dan moet je met een andere coach, misschien met een ander systeem, die maand ingaan. Hou je hem aan boord, dan kan het seizoen binnen een maand al voorbij zijn. En er is natuurlijk het gegeven dat Genk de reputatie heeft van trainerskerkhof. Weer eentje opofferen doet het imago ook geen goed."

Van den Brom liet zondag weten de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. "Na Cercle kon ik mijn jongens veel verwijten. Vandaag niet en dat heb ik onze fanatieke fans uitgelegd. We lieten mooie dingen zien. De intensiteit en mentaliteit waren ook goed. Wij komen hieruit, dat weet ik. Het feit dat we zoveel blijven creëren, is voor mij belangrijk. Hopelijk valt het snel een keertje onze kant op", zei hij tegen Het Laatste Nieuws.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen