Besiktas zet twee dagen voor duel met Ajax speler uit selectie

Besiktas zet twee dagen voor duel met Ajax speler uit selectie

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 november 2021 – Besiktas heeft maandag via de officiële kanalen bekendgemaakt dat Fabrice N'Sakala tijdelijk geen deel uitmaakt van de eerste selectie. De 31-jarige Congolese verdediger zal zodoende woensdag niet in actie komen tegen Ajax in de Champions League.

In een kort statement maakt Besiktas het nieuws wereldkundig. Hoewel de club niet bekendmaakt waarom N'Sakala disciplinair is gestraft, lijkt men in Turkije wel te weten waarom de verdediger de komende tijd geen deel uitmaakt van de selectie van trainer Sergen Yalcin. Na de verloren derby tegen Trabzonspor (1-2) likete N'Sakala op Instagram meerdere berichten van spelers van de tegenstander, wat voor de nodige ophef zorgde.

N'Sakala, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, kwam in de huidige jaargang zeven keer in actie voor Besiktas. De verdediger stond eind september negentig minuten binnen de lijnen toen de Turkse club het in de Johan Cruijff ArenA opnam tegen Ajax (2-0). Ook tegen Borussia Dortmund (1-2 verlies) en Sporting Portugal (1-4 verlies) had N'Sakala een basisplaats.

Besiktas en Ajax nemen het woensdagavond vanaf 18.45 uur op in de vijfde wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers veroverden tot nu toe twaalf punten en hebben het ticket voor de knock-outfase al binnen. Besiktas is nog puntloos en heeft een klein wonder nodig om Europees te overwinteren.

gerelateerd