Mingueza komt terug op opvallende kritiek op Koeman

Mingueza komt terug op opvallende kritiek op Koeman

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 november 2021 – Óscar Mingueza is teruggekomen op zijn uitspraken over Ronald Koeman. De 22-jarige verdediger van FC Barcelona stelt dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd.

Mingueza uitte vorige week in een interview met TV3 kritiek op Koeman, die eind oktober werd ontslagen in Barcelona. "Het team had geen geloof meer in de plannen van de coach, iedereen probeerde zijn eigen problemen op te lossen. We waren niet goed genoeg, zowel individueel als collectief. We geloofden niet genoeg in wat we met elkaar wilden bereiken", zei hij onder meer.

Na afloop van de gewonnen derby tegen Espanyol (1-0) voelde Mingueza zich geroepen om zijn kritiek te nuanceren. "Mijn woorden zijn verkeerd geïnterpreteerd. Ik ben Koeman zeer dankbaar", aldus de verdediger tegen AS. "Hij heeft me altijd geholpen, op en naast het veld. Ik wilde gewoon zeggen dat wanneer het team in een slechte dynamiek verkeert, iedereen meer probeert te doen dan zij kunnen. Ik wens Koeman en de rest van de staf het beste. Ik kan niets slechts over hem zeggen.."

Mingueza maakte onder Koeman zijn debuut voor Barcelona. Op 24 december vorig jaar kreeg de verdediger zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht. Inmiddels staat voor Mingueza de teller op ruim vijftig officiële optredens in het eerste elftal.

gerelateerd