'Manchester United wil Pochettino, Erik ten Hag is tweede keuze'

'Manchester United wil Pochettino, Erik ten Hag is tweede keuze'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 november 2021 – Mauricio Pochettino (49) heeft als coach van Paris Saint-Germain momenteel vermoedelijk de best denkbare spelersgroep onder zijn hoede, toch hoopt Manchester United de coach in de komende zomer binnen te halen. Volgens het doorgaans betrouwbare Sky Sports gaat de club alles op alles zetten na dit seizoen om hem aan te stellen als de vervanger van Ole Gunnar Solskjær. 

Dat meldt het medium over de vacante trainerspositie van Manchester United, bij wie Michael Carrick (voorheen assistent van Solskjær) als interim de honneurs zou moeten waarnemen tot het einde van dit seizoen. Om niet een te snelle keuze te (moeten) maken, wil de clubleiding pas een nieuwe coach aanstellen voor het nieuwe seizoen. De beste kandidaat moet het worden, niet diegene die het stokje snel over kan nemen. 

Pochettino is amper een jaar aan het werk in de Franse hoofdstad en heeft nog een contract tot en met 2023 bij PSG. Het is dan ook sterk de vraag of de Argentijn op te halen is in Parijs. Toch staat hij momenteel ook voorzichtig onder druk in de hoofdstad van Frankrijk, want het voetbal is nog niet om over naar huis te schrijven. Doorslaggevend in de toekomst van Poch zal zijn succes in de Champions League zijn.

Lees ook"Ten Hag moet samen met Van der Sar naar Manchester gaan"

Ten Hag tweede keuze
Pochettino is volgens het betrouwbare medium de absolute droomkandidaat van de Engelse grootmacht, maar Ajax-coach Ten Hag is de tweede keuze als het niet lukt om de oud-coach van Tottenham Hotspur binnen te halen. Als Ten Hag aangesteld wordt bij The Red Devils vanaf de komende zomer, is hij de eerste Nederlandse coach na Louis van Gaal. De Nederlander was actief na David Moyes, die de nieuwe Alex Ferguson genoemd werd. Maar nog niemand kon écht in de voetsporen treden van de Schotse manager.

gerelateerd