Mooie opsteker Kluivert: cruciaal aandeel bij OGC Nice-zege

21 november 2021, 19:06

Justin Kluivert (22) heeft eindelijk weer eens zijn stempel gedrukt bij OGC Nice. De buitenspeler maakte zondagavond zijn rentree na een slepende hamstringblessure en gaf een assist bij het winnende doelpunt van Amine Gouiri, die vlak daarvoor ook de gelijkmaker voor zijn rekening had genomen op bezoek bij Clermont (1-2).

Voor Kluivert is het een flinke opsteker, want nadat hij in zijn eerste vier wedstrijden één goal en een assist op zijn naam had geschreven, viel hij weg met een hamstringkwetsuur, die hem sinds eind september langs de kant gehouden had. Na de interlandbreak had Kluivert weer groen licht gekregen van de medische staf, maar begon net als Calvin Stengs op de bank.

De buitenspelers zagen dat de nummer achttien van de Ligue 1 verrassend op voorsprong kwam tegen de Nederlandse enclave van OGC Nice, bij wie voormalig PSV'er Pablo Rosario wel een basisplaats had gekregen. Pas toen Kluivert – hij verving Lucas Da Cunha – én Stengs binnen de lijnen waren gekomen, keerde het tij nog voor de bezoekers.

Eerst gaf Morgan Schneiderlin een kwartier voor tijd een succesvolle eindpass op Gouiri en amper vijf minuten later was Kluivert aangever bij dezelfde doelpuntenmaker. Daardoor klimt succescoach Christophe Galtier met zijn elftal weer naar de tweede plaats in Frankrijk, al lijkt het succes bereiken wat hem vorig jaar bij Lille OSC lukte, erg moeilijk. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain is ondanks de zege namelijk nog altijd liefst elf punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen