Ajax op volle oorlogssterkte: Berghuis keert terug in de basis

21 november 2021, 15:40

Steven Berghuis is hersteld van zijn lichte blessure en neemt zijn plek als nummer tien weer in. De 29-jarige linkspoot miste de cruciale interlands met het Nederlands elftal tegen Montenegro en Noorwegen, maar die periode van rust heeft hem goed gedaan. Dat betekent dat Davy Klaassen na zijn basisplaats bij Oranje weer plaatsneemt op de bank.

Hoewel André Onana deze week zijn officiële rentree maakte bij Kameroen en zich plaatste voor de play-offs van het WK, krijgt opnieuw Remko Pasveer de voorkeur tussen de palen. Voor hem wordt e achterheode gevormd door Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Daley Blind. Berghuis wordt door Edson Álvarez en Ryan Gravenberch gesteund in zijn rug.

De voorhoede van Ajax bestaat uit Dusan Tadic, Sébastien Haller en Antony. De buitenspelers beleefden een fantastische interlandweek, want zij verzekerden zich met hun land van deelname aan het WK in Qatar. Datzelfde geldt voor Blind en Gravenberch.

Ajax aast in Waalwijk op eerherstel. De Amsterdammers verspeelden twee duels op rij punten. Drie weken geleden hield Heracles de topclub op een 0-0 gelijkspel, terwijl de week erna Go Ahead Eagles met diezelfde eindstand stuntte. Daardoor is PSV in verliespunten op gelijke hoogte gekomen met Ajax. Feyenoord heeft zelfs één verliespunt minder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen