'Ronaldo oppert onverwachte naam als nieuwe coach United'

21 november 2021, 13:39

Als het aan Cristiano Ronaldo ligt, kiest Manchester United niet voor een van de coaches die op de verlanglijst staan. De Portugese steraanvaller krijgt binnenkort een nieuwe oefenmeester na het ontslag van clubicoon Ole Gunnar Solskjaer. Ronaldo zou graag met Luis Enrique aan de slag gaan.

Dat meldt Sky Sports. Zinédine Zidane, Erik ten Hag, Mauricio Pochettino en Brendan Rodgers waren de voornaamste kandidaten om het stokje van Solskjaer over te nemen. Vooral Zidane leek een logische keuze, omdat de Fransman momenteel werkloos is en eerder al zeer succesvol samenwerkte met Ronaldo en Raphaël Varane bij Real Madrid. 

Lees ook: Definitief: United ontslaat Solskjaer

Ronaldo heeft echter een voorkeur voor Enrique, die momenteel de bondscoach is van de Spaanse nationale ploeg. Naar verluidt overweegt Manchester United nu een gesprek aan te gaan met de Spanjaard. De 51-jarige oud-middenvelder stond eerder aan het roer bij de beloftenploeg van FC Barcelona, AS Roma en de hoofdmacht van Barça. Sinds 2018 is hij bondscoach van Spanje. Met Barça won hij tweemaal de landstitel en een keer de Champions League.

De komende weken zal Michael Carrick de honneurs waarnemen in Old Trafford. Manchester United zakte na een wisselvallige start van het nieuwe seizoen naar de zevende plaats in de Premier League en heeft een forse achterstand op koploper Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen