Schmidt en Letsch zien andere uitblinker bij PSV: "Niet makkelijk"

20 november 2021, 22:20

Roger Schmidt is lovend over Ibrahim Sangaré, die de openingstreffer voor zijn rekening nam in het duel met Vitesse. Thomas Letsch, trainer van de Arnhemmers, zag bij de Eindhovenaren juist een andere speler uitblinken: spits Carlos Vinícius. Hoewel de aanvaller niet scoorde, was hij wel van groot belang tijdens de driepunter. Zo gaf hij de assist bij de tweede treffer van de wedstrijd.

"Vinícius verdedigen is niet zo makkelijk", vertelt Letsch op de persconferentie. "Hij is fysiek zó sterk. Hij hield elk bal vast en is ook snel. Afgaande op wat hij vandaag liet zien, is hij een van de beste aanvallers in deze competitie. De jongens deden het goed, maar probeer ook maar eens de tweede bal te verdedigen, als bijvoorbeeld Mario Götze aansluit."

De Braziliaan mocht starten omdat Eran Zahavi aan de kant staat met een blessure. Hij vulde dat met verve in, zag ook Schmidt. "Hij kan spelen tegen fysiek sterke tegenstanders. Maar ik vind hem ook heel goed met de voeten. Hij heeft duidelijk potentie, maar tegelijkertijd heeft hij al laten zien dat hij een enorm belangrijke speler is. Voor spelers die laat in een transferwindow komen, is het vaak ook niet makkelijk snel te wennen", aldus de oefenmeester, die blij was met de teamprestatie. "Wat me bevalt is dat de instelling van de spelers erg goed is."

Sangaré kreeg extra lof van de PSV-trainer. "Hij zou in elke speelwijze belangrijk zijn. Hij is een topmiddenvelder, omdat hij zonder de bal én aan de bal goed is. Hij is ook betrouwbaar, sterk in de duels. Hij heeft gewoon alles wat een centrale middenvelder nodig heeft. Er zit een enorme ontwikkeling in. Als hij de bal veroverd heeft, maakt hij steeds betere keuzes. Daarnaast maakt hij minder overtredingen en fouten. Hij is voor ons cruciaal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen