Malen oogst lof na mijlpaal: "Denk dat hij nu zal doorgaan"

20 november 2021, 21:32

Het duurde even, maar Donyell Malen heeft zijn eerste Bundesligadoelpunt te pakken.Het zorgt voor lovende reacties bij ploeggenoot Jude Bellingham en trainer Marco Rose. De oefenmeester is 'optimistisch' over het spel van de Nederlander, die bij Oranje nog gepasseerd werd voor Steven Bergwijn. Bij Dortmund mocht hij wel in de basis starten en dat pakte dus uitstekend uit.

"Hij was zeer actief met en zonder bal. Hij heeft veel in de wedstrijd geïnvesteerd en uiteindelijk heeft hij zichzelf daarmee in de situatie gebracht om te scoren. Dat is het belangrijkste. Hij heeft niet afgewacht, maar heeft hier zelf voor gewerkt. Dat was vandaag beslissend; dat was goed", vertelt Rose na de 2-1 overwinning tegen VfB Stuttgart. De Nederlander zorgde voor de openingstreffer na iets minder dan een uur spelen.

"Ik ben echt heel blij voor hem", vertelt Bellingham op het officiële kanaal van de Bundesliga. "Het werd tijd dat hij in de competitie zou scoren en dat heeft hij nu eindelijk gedaan. Ik denk dat hij nu zal doorgaan en als hij meer zelfvertrouwen krijgt, zal hij vaker gaan scoren." Malen was dit seizoen wel al zeker in de Champions League, maar het Bundesligadoelpunt heeft hij nu ook te pakken. Het was meteen een belangrijke voor de driepunter.

Het zorgde voor blijdschap bij de doelpuntenmaker. "Ik ben heel blij om te scoren bij de Gelbe Wand. Ik heb hier echt van gedroomd. Dat ik dan het team ook nog kan helpen, maakt me extra blij", laat de aanvaller weten voor de camera van de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen