Malen belangrijk voor Dortmund, zeperd Wolfsburg

20 november 2021, 17:57

Borussia Dortmund heeft mede dankzij een doelpunt van Donyell Malen geprofiteerd van de zeperd van concurrent Bayern München. De koploper van de Bundesliga verloor vrijdagavond met 2-1 van FC Augsburg. Dortmund won met pijn en moeite met 2-1 van VfB Stuttgart en verkleinde het gat naar een punt.

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 2-1

Malen mocht door de afwezigheid van Erling Haaland in de punt van de aanval beginnen bij Dortmund. De gastheer wist in de eerste helft amper te imponeren en ging dan ook rusten met een 0-0 tussenstand. In de tweede helft sloeg Malen snel toe en hielp hij Dortmund na 56 minuten aan de 1-0. Stuttgart knokte zich terug en kwam dankzij Roberto Massimo op 1-1. Het slotakkoord was voor routinier Marco Reus, die de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 2-2

Het leek er lange tijd op dat het Wolfsburg van Wout Weghorst een vervelende nederlaag ging lijden bij degradatiekandidaat Bielefeld. De gastheer kwam via Masaya Okugawa en Fabian Klos namelijk op een verrassende 2-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft sloeg Wolfsburg binnen twee minuten twee keer toe. Eerst was Weghorst verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer en vervolgens maakte Lukas Nmecha de gelijkmaker.

Borussia Mönchengladbach - Greuther Fürth 4-0

Dat Bielefeld een puntje pakte, is slecht nieuws voor hekkensluiter Greuther Fürth. De club van Jetro Willems, Nick Viergever en Justin Hoogma verloor zelf met 4-0 bij Gladbach. Door blessures van Viergever en Hoogma was Willems de enige Nederlander die in actie kwam. Dankzij twee doelpunten van Jonas Hofmann en treffers van Florian Neuhaus en Alassane Plea kende Gladbach een zorgeloze middag.

Overige uitslagen

TSG Hoffenheim - RB Leipzig 2-0

Bayer Leverkusen - VfL Bochum 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen