Atalanta poetst achterstand weg en blijft in top Serie A

20 november 2021, 16:54

Teun Koopmeiners en Marten de Roon hebben zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de Serie A. Met hun werkgever Atalanta rekenden de Nederlandse middenvelders af met laagvlieger Spezia. In het Stadio Atleti Azzurri d'Italia werd het 5-2.

Koopmeiners en De Roon waren de enige twee Nederlanders aan de aftrap. Hans Hateboer ontbrak bij de thuisploeg namelijk in de wedstrijdselectie, terwijl Jeroen Zoet aan de zijde van Spezia op de reservebank bleef. De goalie zag dat zijn ploeg wel verrassend de leiding nam in Bergamo. M'Bala Nzola was na elf minuten spelen al goed voor de 0-1.

Spezia kon echter niet lang van deze voorsprong genieten en ging uiteindelijk zelfs met een 3-1 achterstand aan de thee. Mario Pasalic was op aangeven van Davide Zappacosta verantwoordelijk voot de gelijkmaker en deed vlak voor rust nogmaals een duit in het zakje. Tussendoor had Duvan Zapata de thuisploeg vanaf elf meter al op voorsprong gezet.

In de tweede helft werd Koopmeiners na zestig minuten spelen naar de kant gehaald en kwam de driepunter van Atalanta niet meer in gevaar. Luis Muriel maakte er zelfs nog 4-1 van en in de slotfase tekende Ruslan Malinovsky voor de vijfde treffer. Spezia bleef echter knokken en maakte in blessuretijd via Nzola nog een doelpunt voor de statistieken.