Leipzig moet stadion weken sluiten door corona en kraakt aanpak

20 november 2021, 14:02

RB Leipzig moet het de komende drie thuiswedstrijden stellen zonder zijn supporters. De politiek in de deelstaat Saksen heeft naar aanleiding van het toegenomen aantal coronabesmettingen besloten dat de wedstrijden achter gesloten deuren moeten worden afgewerkt. Daar is de club natuurlijk niet blij mee.

"De situatie in Duitsland en vooral in Saksen is ernstig", laat Leipzig weten in een statement. "We maken ons grote zorgen over het hoge aantal besmettingen en de hoge bezetting van de ziekenhuisbedden. Wij accepteren en respecteren dan ook de nieuwe wettelijke situatie, omdat wij begrijpen dat er nu alles aan gedaan moet worden om de verdere toename van coronabesmettingen een halt toe te roepen."

De club is echter niet blij met de beleidsbepalers in Saksen, die te weinig zouden hebben gedaan. "We hebben echter het idee dat de Saksische regering deze situatie zelf heeft laten ontstaan. Het hoogste infectiepercentage van alle deelstaten, samen met het laagste vaccinatiepercentage, is het bewijs dat de politici in Saksen er nog niet in zijn geslaagd om deze pandemie succesvol in te dammen."

Leipzig moet de belangrijke thuiswedstrijden tegen Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Manchester City dus in een lege Red Bull Arena afwerken. Het lijkt er echter op dat er meerdere stadions tijdelijk dicht moeten. Dat is in Nederland zoals bekend al het geval. De komende weken worden alle wedstrijden in het Nederlandse voetbal achter gesloten deuren gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen