Ekkelenkamp noemt opvallend verschil tussen Hertha BSC en Ajax

20 november 2021, 10:59

Jurgen Ekkelenkamp maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Hertha BSC en heeft het tot dusver goed naar zijn zin in de Duitse hoofdstad.

Toch behoort de talentvolle middenvelder nog niet tot de vaste elf bij zijn nieuwe werkgever. Zeven keer viel Ekkelenkamp in, slechts één keer verscheen hij aan de aftrap. "Ik speel best veel. Het enige wat een beetje lastig is, is dat ik dat vooral nog als invaller doe", vertelt Ekkelenkamp in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

Spijt van zijn overgang heeft hij, ondanks dat hij geduldig moet zijn, nog niet. "Het gaat prima, het Duitse voetbal is ook echt mijn type voetbal. Natuurlijk was het spannend om te verhuizen naar het buitenland. Maar wie zou dat niet vinden, op mijn leeftijd? Ik ben nu redelijk gesetteld. Het appartementje is ingericht. Ik ken de stad al aardig en ik zit echt in een leuk team. Bij Hertha zijn ze blij met me en andersom ook. Het ontbreekt alleen nog aan een basisplaats."

Lees ook: Ekkelenkamp scoort in recordtempo bij droomdebuut

Hertha is een andere club dan Ajax, heeft Ekkelenkamp inmiddels gemerkt. "Bij Hertha vinden ze het prima als je thuis ontbijt. Dat is wel een grappig verschil met Ajax, waar iedereen zich om negen uur meldt voor het ontbijt", aldus de 21-jarige international van Jong Oranje. Ekkelenkamp heeft bij Hertha een contract tot de zomer van 2025.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen