Onzeker of Fraser meegaat naar Qatar: "Zaken besproken worden"

Onzeker of Fraser meegaat naar Qatar: "Zaken besproken worden"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 november 2021 – Henk Fraser werd bij de komst van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje aangesteld als assistent-trainer van het Nederlands Elftal. De huidig trainer van Sparta Rotterdam tekende een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar.

Deelname aan dat toernooi werd deze week na de winst op Noorwegen (2-0) veiliggesteld. Toch is het nog allerminst zeker dat Fraser er in Qatar ook daadwerkelijk bij is, zo laat hij weten bij RTV Rijnmond. "Wat de toekomst verder brengt, weet ik nog niet. Er zijn altijd een aantal zaken die weer besproken moeten worden. Vanuit de bondscoach, vanuit de KNVB, vanuit Sparta en vanuit mezelf", vertelt de coach.

Fraser vervolgt: "We hebben gesproken over een aantal fases. De eerste was de kwalificatie. Dat hebben we nu voor elkaar." Fraser heeft het goed naar zijn zin bij Oranje, dus daar zal het niet aan liggen. "De spelers zijn fantastisch. Het is een hechte groep. In de staf onderling is het ook fantastisch. Ik heb waanzinnige en professionele mensen leren kennen. Heel veel zaken die je mee kan nemen naar je club."

Lees ook: Fraser: "Mijn afkomst heeft geen rol gespeeld bij Oranje"

Dit seizoen heeft de voormalig trainer van Vitesse en ADO Den Haag zijn handen vol aan Sparta, dat in de Eredivisie tegen degradatie vecht. De Rotterdamse club staat op de zestiende plaats, heeft één punt meer dan Fortuna Sittard. De Limburgers hebben wel nog een wedstrijd tegoed. Zaterdag treft Fraser met Sparta FC Twente (18.45 uur) in eigen huis.

gerelateerd