Topreeks Dost weinig waard: Club Brugge zakt verder weg

19 november 2021, 22:50   Bijgewerkt: 19 november 2021, 22:58

De koppositie in de Belgische competitie is voor regerend landskampioen Club Brugge weer wat verder weg. De ploeg is de competitie vrijdagavond hervat met een 2-1 nederlaag tegen KV Mechelen. De vorm van Club Brugge staat in groot contrast met die van spits Bas Dost, die wederom trefzeker was.

In tegenstelling tot landgenoten Ruud Vormer en Noa Lang, beiden belangrijke spelers voor Club Brugge, leek Dost dit seizoen klaar bij de club. De spits kreeg nauwelijks meer minuten, tot de bekerwedstrijd tegen Deinze eind oktober. Die kans greep hij met beide handen aan. Dost scoorde twee keer, kreeg zo in de competitie een basisplaats en was ook daar twee keer trefzeker. In de laatste wedstrijd voor de interlandbreak volgde wederom een treffer en ook vrijdag was het wéér raak. 

Nadat een schot van Hans Vanaken nog voor de doelman was, was de rebound voor Dost. Daarmee zette hij zijn uitstekende reeks voort: het was de vierde wedstrijd op rij waarin hij als basisspeler trefzeker was. Bovendien zette hij Club Brugge ermee op voorsprong, al was dat slechts van korte duur. Een klein kwartier later maakte Hugo Cuypers gelijk en nog eens een kwartier later besliste Rob Schoofs de wedstrijd in het voordeel van Mechelen. 

De nederlaag betekende alweer het achtste puntverlies (in vijftien competitiewedstrijden) voor de Belgische landskampioen. De ploeg staat nu derde, in punten gelijk met de nummer twee en liefst vier punten achter op de verrassende koploper Union Sint-Gillis. Die achterstand kan nog verder oplopen, want beide concurrenten komen later dit weekend nog in actie. Tegelijkertijd nadert nummer vier Mechelen op nog maar één punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen