Loodzwaar seizoen eist tol: Barça nog weken zonder Pedri

Loodzwaar seizoen eist tol: Barça nog weken zonder Pedri

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 november 2021 – Xavi kan in zijn eerste wedstrijden als trainer van FC Barcelona nog niet beschikken over toptalent Pedri. De middenvelder, die vorig seizoen een vaste waarde was in het elftal van Ronald Koeman, heeft te maken gekregen met een terugslag in het herstel van zijn spierblessure. Dat meldden verschillende Spaanse media vrijdag.

Eind augustus liep Pedri de spierblessure op die hem tot op heden aan de kant zou houden. Zijn rentree leek eraan te komen, maar verschillende Spaanse media, waaronder Sport, kwamen vrijdag met een teleurstellende boodschap voor de Catalaanse fans: de revalidatie van Pedri gaat nog zeker een maand duren.

De blessure van Pedri en het moeizame herstel ervan komt zeker niet helemaal uit de lucht vallen. De middenvelder speelde vorig seizoen vrijwel alles onder Koeman, ging vervolgens met het EK naar Spanje en was later die zomer ook nog basiskracht van de Olympische ploeg van zijn land. 

Vakantie had de pas achttienjarige middenvelder amper; Pedri koos er begin september zelf voor om vervroegd terug te keren om zo de seizoensstart van Barcelona mee te maken. Dat lukte, maar uiteindelijk speelde hij slechts vier duels (twee in La Liga en twee in de Champions League) voor hij zijn blessure opliep. 

Lees ook: Xavi legt lat hoog voor Memphis en Frenkie de Jong
Lees ook: Alves onder indruk van Dest: "Kan een van de besten worden"

gerelateerd