Overheid schiet clubs te hulp en stelt 36 miljoen beschikbaar

19 november 2021, 19:22

De overheid kwam vrijdagavond met goed nieuws voor de clubs in het Nederlandse betaalde voetbal. Er is namelijk besloten om de misgelopen inkomsten door de recente coronamaatregelen te vergoeden. Daarvoor is in totaal 36 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Dat berichtte de NOS, die zelf bij de Eredivisie CV en de KNVB heeft nagevraagd hoeveel geld er naar verwachting gedeclareerd zal worden. Naar schatting zou dat tussen de 25 en 30 miljoen euro zijn. De overheid heeft een speciaal fonds in het leven geroepen om de misgelopen inkomsten van de clubs door het verbod op publiek in de stadions te vergoeden. Tot 4 december kunnen de clubs hier een beroep op doen.

De overheid moest met een nieuwe constructie komen, omdat de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) en de TLV-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) per 1 oktober zijn opgeheven. Dit zijn de regelingen waarmee de clubs in het vorige seizoen tegemoetgekomen werden. Toen is er in totaal zo'n negentig miljoen euro uitgekeerd.

Door de nieuwe maatregelen, die vorige week zijn ingegaan, blijven de stadions in ieder geval tot 4 december gesloten voor publiek. Afgelopen week werd de interland van Oranje tegen Noorwegen al in een lege Kuip afgewerkt en komend weekend geldt dat ook voor de Eredivisiewedstrijden. Veel clubs hoopten de competitie uit te stellen tot het publiek wel weer welkom zou zijn, maar dat plan werd afgelopen woensdag afgeblazen

Lees ook: KNVB legt uit waarom het de duels niet verschuift

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen