Maatregelen tegen voetbalgeweld: 'slimme' camera's en app

19 november 2021, 19:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om voetbalgeweld in en rond stadions tegen te gaan. Deze stonden in een brief die demissionair minister van Justitie & Veiligheid Ferd Grapperhaus vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Onder meer 'slimme' camera's in de stadions en een app voor mensen met een stadionverbod behoren tot de plannen.

De camera's moeten in de stadions komen te hangen en dienen ertoe om daders beter te kunnen identificeren. Grapperhaus legde in het Algemeen Dagblad uit dat beelden die nu beschikbaar zijn vaak 'kwalitatief onvoldoende' zijn. De nieuwe, verbeterde apparatuur dient door de clubs - eventueel samen met de gemeente - betaald te worden. 

Daarnaast moeten stadionverboden via een nieuwe app beter gehandhaafd worden. Zo kunnen mensen met een digitale meldplicht tijdens wedstrijden zich met hun vingerafdruk of gezichtsherkenning in de app melden. Begin 2022 moet er een pilot met die app plaatsvinden.

Verder behoorde tot de plannen dat overtreders strenger bestraft zullen worden. Ook het 'lik-op-stuk-beleid', dat door Grapperhaus eerder al aangekondigd werd, is daar onderdeel van. De gehele lijst met maatregelen werd onder meer op de website van de [a,https://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/65446/gezamenlijke-nieuwe-stappen-tegen-ongeregeldheden-rondom,_blank,KNVB] gedeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen