Schmidt bewaart rust bij PSV en bekijkt blessuregolf positief

19 november 2021, 16:44

PSV hoopt zaterdag het nieuwe competitieblok goed te starten, al maken de omstandigheden dat niet makkelijk. Zo beginnen de Eindhovenaren met een lastige wedstrijd tegen Vitesse en voegden deze week ook nog eens twee nieuwe spelers zich bij de toch al overvolle ziekenboeg. Bij trainer Roger Schmidt is de paniek echter nog niet toegeslagen.

Cody Gakpo, Noni Madueke, Ryan Thomas, Jordan Teze en nu ook Eran Zahavi (liep een blessure op bij Israël) en Philipp Max (testte positief op corona). Zij zijn er allemaal niet bij en dus treedt PSV zaterdagmiddag (16:30 uur) met slechts achttien spelers in de wedstrijdselectie aan tegen nummer vijf Vitesse. "We kunnen maar met elf spelen en vijf keer wisselen, dus het is genoeg", reageerde Schmidt rustig tegenover het Eindhovens Dagblad

Lees ook: Zahavi dit jaar niet meer in actie; Max test positief op corona

"We hebben nog steeds een goed team, met voorin de nodige mogelijkheden. Tegen Fortuna Sittard en FC Twente hebben andere spelers al laten zien dat ze klaar zijn om het team te helpen." Schmidt benaderde de situatie dan ook positief. "Natuurlijk is het niet makkelijk, maar in de laatste wedstrijden misten we ook veel spelers en hebben we toch laten zien dat we kwaliteit kunnen leveren. Het is een kans voor anderen om op te staan en status in ons team te krijgen. Ik heb dat bij Érick Gutiérrez en Mauro Júnior ook gezien de laatste wedstrijden."

Lege tribunes

Nog een extra domper - eentje waar alle clubs last van hebben - is dat de wedstrijd zonder publiek gespeeld wordt. "De beslissing van de overheid moeten we respecteren", vond Schmidt. "Het zijn moeilijke tijden. We mogen nog steeds voetballen en dat is voor ons een privilege, maar we kijken enorm uit naar het moment dat de toeschouwers er weer zijn. De beslissingsbevoegde mensen bij de overheid hebben een verantwoordelijke baan en moeten waken over ieders gezondheid. Daar moeten we respect voor hebben. Als men denkt dat dit de beste beslissing is om de besmettingen terug te dringen, dan zullen we het zo moeten doen."

Lees ook: Slot kraakt kabinetskeuze: "Moeilijk om te begrijpen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen