Xavi legt lat hoog voor Memphis en Frenkie de Jong

19 november 2021, 16:15

Hij heeft twee weken de tijd gehad om zich voor te bereiden, maar dit weekend staat Xavi dan echt voor het eerst aan de leiding van een officiële wedstrijd van FC Barcelona. Op het persmoment aanloop naar dat duel tegen Espanyol gaf de trainer onder meer aan wat hij verwacht van Memphis Depay en Frenkie de Jong. Ook Luuk de Jong mag nog altijd hopen op een rol in het nieuwe Barça.

Zowel Frenkie de Jong als Memphis werd uitgelicht als belangrijke pilaar van het huidige Barcelona. "Memphis is een speler die het verschil maakt. Bij het Nederlands elftal, maar ook hier", begon Xavi, die nog niet precies kon vertellen hoe hij de aanvaller wil inzetten. "Hij kan als negen spelen, maar ook op de vleugel. We zullen zien wat we doen, maar we hebben hem hoe dan ook nodig."

Ook Frenkie de Jong wordt door Xavi gezien als een van de sterkhouders van zijn ploeg. Toch kreeg hij tijdens de persconferentie wel één duidelijke boodschap mee. "Hij moet zich zowel verdedigend als aanvallend laten zien. Hij moet meer voor het doel komen en meer scoren", eiste de nieuwe trainer. "Hij kan ons op veel vlakken helpen. Frenkie is een speler die het verschil moet maken."

"We zullen alle beschikbare spelers nodig hebben", zei Xavi tot slot. "Ze moeten allemaal van waarde kunnen zijn voor Barcelona en klaar staan om te spelen." In het bijzonder werd gevraagd naar Luuk de Jong. De komst van de spits leverde immers veel kritiek op en de verwachting was dat hij na het vertrek van Ronald Koeman niet meer in de plannen voor zou komen. "Hetzelfde geldt voor Luuk", verzekerde Xavi echter. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen