NEC brengt zeer positief stadionnieuws naar buiten

19 november 2021, 15:01

Ruim een maand nadat een deel van het stadion van NEC instortte, heeft de club zeer hoopvol nieuws naar buiten gebracht. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik bekijkt NEC momenteel verschillende opties, maar is ook de optie aanwezig dat er direct na de winterstop weer in een volle Goffert gespeeld wordt.

Via de eigen clubkanalen doet Van Schaik een update richting de achterban. Daarin geeft hij aan dat de club ervanuit gaat, dat er door de lockdown, überhaupt niet meer met publiek gespeeld zal worden dit kalenderjaar. ''We gaan er alles aan doen om te kijken of we 15 januari thuis met publiek kunnen spelen tegen Heracles Almelo.''

''Daar hebben we dan twee maanden voor. We doen er alles aan om nu de verschillende scenario's in kaart te brengen. Hoe kunnen we het stadion veiliger maken? Alles berekenen we elke dag weer door om jullie zo snel mogelijk weer in ons stadion te kunnen ontvangen.'' Door de lockdown moet NEC sowieso de thuiswedstrijd tegen Cambuur zonder publiek spelen, maar in theorie zou het 12 december tegen PSV wel weer publiek mogen ontvangen van de overheid.

Lees ook: Grote vrees NEC: nooit meer in een volle Goffert

Midden oktober stortte een deel van de tribune in, na de wedstrijd tegen rivaal Vitesse. Sindsdien speelt NEC in een leeg stadion en eerder liet het weten dat de kans aanwezig is dat er de rest van het seizoen niet meer in De Goffert gespeeld ging worden. Daardoor deed het ook een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden en heeft het een enquête uitgezet onder supporters. Daar kwamen onder meer deze resultaten uit:

- N.E.C. wordt met een 8,3 beoordeeld op communicatie;

- 97% van de respondenten ziet graag dan NEC een eigen noodstadion bouwt;

- 77% van de respondenten vindt het acceptabel als NEC in een kleiner stadion haar thuiswedstrijden speelt;

- 43% van de respondenten is bereid maximaal 1 uur naar een alternatieve locatie te reizen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen