Bogarde bevestigt interesse van Ajax: "Heb ik niet overwogen"

19 november 2021, 12:12

Ajax heeft afgelopen zomer een poging gewaagd om Melayro Bogarde los te weken bij TSG Hoffenheim. De negentienjarige verdediger kon een langdurig contract ondertekenen in Amsterdam, maar heeft ervoor gekozen om in de Bundesliga te blijven.

Dat bevestigt de centrumverdediger in gesprek met Voetbal International. Bogarde, die de jeugdopleiding van Feyenoord al op jonge leeftijd verliet, beschikte afgelopen seizoen over een aflopend contract. Clubs uit Spanje, Duitsland en Italië wilden hem strikken, terwijl ook Ajax wel oren had naar de komst van de talentvolle jeugdinternational.

Bogarde zag die stap zelf echter niet zitten. Hij zette daarom zijn krabbel onder een contract dat tot de zomer van 2024 loopt. "Het klopt dat die interesse er was, zoals er ook andere clubs waren", zegt hij in gesprek met VI. "Ik heb het eigenlijk niet overwogen, omdat ik bij Hoffenheim wilde blijven en dit seizoen mijn ontwikkeling daar wilde voortzetten."

Bogarde hoopte dit seizoen een serieuze kans te krijgen bij de middenmoter, maar twee jaar na zijn debuut in de hoofdmacht is hij nog altijd reserve. Dit seizoen kwam hij nog geen minuut in actie in de Bundesliga. Wel is hij vaste basispeler van het tweede elftal, dat uitkomt in de Regionalliga Südwest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen