Romero ruikt kans: "Maar die beslissing moet de trainer maken"

19 november 2021, 08:44

Maximiliano Romero acht zichzelf rijp voor de volgende stap bij PSV. De 22-jarige Argentijnse aanvaller wordt steeds fitter en mocht de voorbije weken al een aantal keer opdraven in het eerste elftal. Nu Eran Zahavi voorlopig niet inzetbaar is, nemen de speelkansen voor Romero toe.

Het verhaal van Romero is bekend. PSV haalde de aanvaller in 2018 voor ruim tien miljoen euro naar Eindhoven, maar door blessureleed heeft hij de hoge verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. De donkere periode in zijn carrière heeft hij (voorlopig) achter zich gelaten, want Romero is op dit moment blessurevrij en bouwt langzaam maar zeker wedstrijdritme op.

Als invaller kwam Romero dit seizoen vier keer aan de bak in de hoofdmacht. Dat waren telkens korte invalbeurten. Inmiddels vindt de aanvaller dat hij klaar is voor meer speeltijd. "Als ik het voor het zeggen heb, zou ik direct spelen, maar dat is een beslissing die de trainer moet maken. Het heeft ook even de tijd nodig, want ik kom net terug van een blessure. Het is ook moeilijk om na zo'n heftige kruisbandblessure weer helemaal terug op mijn oude niveau te komen", laat hij aan ESPN weten.

Bij Jong PSV heeft Romero al wat meer minuten gemaakt. Dat team wordt sinds deze zomer getraind door Ruud van Nistelrooy, die belangrijk is voor de Argentijn. "Ruud is voor mij als aanvaller én alle andere aanvallers een belangrijk persoon. Alles wat hij tegen mij zegt, neem ik voor de volle honderd procent ter harte. Als hij voor bijvoorbeeld Manchester United op zondagmiddag speelde, was het in Buenos Aires tien of elf uur 's ochtends. Als ik opstond, keek ik die wedstrijd. Altijd als hij een penalty scoorde was er een commentator in Argentinië, die bij zijn doelpunt zong. Hij zong altijd als Ruud scoorde, net alsof hijzelf die goal maakte. Daar is mijn fascinatie voor Van Nistelrooy ontstaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen