Gerrard niet gediend van Liverpool-vragen: "Totaal niet eerlijk ook"

18 november 2021, 19:42

Steven Gerrard verruilde het Schotse Rangers FC afgelopen week voor een avontuur in de Premier League bij Aston Villa. Het clubicoon van Liverpool moet de ambitieuze club uit Birmingham weer omhoog helpen.

De stap naar Engeland wordt Gerrard bij de Schotse landskampioen - die donderdag Giovanni van Bronckhorst binnenhaalde als vervanger - niet in dank afgenomen. In Britse pers wordt al gesuggereerd dat Gerrard Aston Villa enkel als tussenstap ziet richting grote liefde Liverpool.

Tijdens de eerste persconferentie bij zijn nieuwe club, werd Gerrard direct geconfronteerd met die vraag. En dat kon de oefenmeester niet waarderen. "Het zou heel raar zijn als ik op deze persconferentie zou praten over een andere club dan Aston Villa. Je zal mij in ieder geval nooit horen zeggen dat deze club voor mij een opstapje is. Het is totaal niet eerlijk ook om dat te stellen."

Toch heeft Gerrard er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag ooit terugkeert bij Liverpool, als trainer. "Ik denk dat er niks mis is met dromen en ambities. Maar Liverpool heeft nu een van de beste coaches ter wereld (Jürgen Klopp, red.) aan boord, waar ze heel gelukkig mee mogen zijn. Als hij een contract voor het leven zou tekenen bij Liverpool, zou ik heel blij zijn."

Lees ook: Officieel: Van Bronckhorst opvolger Gerrard bij oude liefde Rangers

Voor Gerrard is het zijn eerste klus op het hoogste niveau in Engeland. Bij Rangers was hij de eerste coach die de club na de terugzetting richting het vierde niveau weer de beste van Schotland maakte. "Ik ben vereerd en trots dat ik hier ben aangesteld en zal er alles aan doen om te slagen. Dit is een heel ambitieuze club, met grote plannen voor de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen