Marseille duel zonder publiek door ongeregeldheden tegen PSG

18 november 2021, 17:40

Olympique Marseille speelt op 28 november in eigen huis tegen Troyes zonder publiek. Die maatregel hebben de autoriteiten de club opgelegd nadat opnieuw ongeregeldheden hadden plaatsgevonden tijdens de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (0-0) in oktober.

Er werden door fans van Marseille meerdere voorwerpen op het veld gegooid en één supporter van de Franse topclub rende zelfs over het veld achter Paris-ster Lionel Messi aan. Er was zelfs even sprake van dat Marseille een punt in mindering zou krijgen, maar die straf is ze bespaard gebleven. Rond de wedstrijd tegen PSG werden in totaal 21 aanhoudingen verricht, vanwege onder andere aanrichten van schade en het beledigen en belagen van politieagenten. Ook zijn celstraffen tot maximaal twee jaar uitgedeeld.

Lees ook: Marseille moet vrezen voor straf na bizar Messi-incident

Marseille-supporters kwamen dit seizoen al eerder in opspraak. Zo klommen fans bij het uitduel met Angers over de hekken heen om bij de vakken van de tegenstander te komen. Op bezoek bij OGC Nice sloeg de vlam eveneens in de pan, al was dat vooral omdat supporters van de thuisploeg het veld bestormden. Meerdere spelers van Marseille raakten toen gewond. Ook in de Europa League tegen Galatasaray lieten de Marseille-supporters zich van hun slechtste kant zien. De Franse aanhangers gooiden toen fakkels naar fans van de Turkse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen