PEC Zwolle vindt in Schreuder-broer razendsnel nieuwe coach

18 november 2021, 14:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft een nieuwe trainer gevonden voor de rest van dit seizoen: Dick Schreuder wordt de nieuwe hoofdcoach van de hekkensluiter van de Eredivisie. De broer van Alfred Schreuder, tot donderdag (vandaag) assistent-coach van Vitesse, is aangesteld als de opvolger van de opgestapte Art Langeler. Hij tekent een contract voor anderhalf seizoen. 

Eerder was Schreuder betrokken bij zijn broer Alfred in diens tijd bij TSG Hoffenheim en was ook assistent-coach bij het Amerikaanse Philadelphia Union en Barnet. In Zwolle staat hij voor het eerst als hoofdcoach langs de lijn in de Eredivisie. "PEC Zwolle is een hele mooie club met een goede visie die bij mij past en ik ben dan ook erg blij met deze kans", licht de oefenmeester, die zijn sporen heeft verdiend in het amateurvoetbal bij onder andere Katwijk, toe. 

"Natuurlijk zit de club sportief in zwaar weer, maar ik kan niet wachten om van start te gaan. Daarbij gaan we met z'n allen voor één doel: PEC Zwolle in de Eredivisie houden", aldus de optimistische trainer. Met vier punten uit twaalf wedstrijden is de startpositie in elk geval bijzonder moeilijk. Met Feyenoord-uit is het debuut van Schreuder geen makkelijke opgave, daarna volgt er met RKC Waalwijk, FC Groningen, Fortuna Sittard en FC Twente een programma met meer perspectief. Daarna treft hij zijn oude werkgever Vitesse, als laatste voor de winterstop.

Type Slot

In de afgelopen dagen ging men bij PEC Zwolle in op het type trainer dat Langeler moest opvolgen. Een type Arne Slot werd genoemd, die aanvallend speelt en met passie zoals bij Go Ahead Eagles zichtbaar was. Een pikante vergelijking, gezien de onderlinge rivaliteit. Maar technisch manager Mike Willems is zeer content met de aanstelling van Schreuder.

"Met Dick hebben we een trainer aangetrokken die perfect in ons profiel past. Hij heeft een innovatieve voetbalvisie, drive en persoonlijkheid", aldus Willems. "Het doet mij daarbij goed dat het zo snel gelukt is met Dick rond te komen, zodat hij vanaf vrijdag meteen voor de groep kan staan." Daardoor zullen anders dan eerder gecommuniceerd niet Leeroy Echteld en Henry van der Vegt op de bank zitten als eindverantwoordelijke, maar al direct Schreuder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen